وزیر علوم گفت: آموزشها در سال تحصیلی جدید حضوری خواهد بود ولی آموزش مجازی کنار گذاشته نمیشود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگوی تلویزیونی بهمناسبت هفته دولت به تشریح اقدامات یکساله این وزارتخانه پرداخت.
وزیر علوم به 31 سفر استانی رئیس جمهور در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این سفرها موفق به جذب چندهزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بناهای با 50 درصد پیشرفت فیزیکی آموزش عالی شدیم، همچنین از ظرفیت قانون حمایت از خانواده جوانی جمعیت برای تأسیس خوابگاههای متأهلی استفاده میشود.
وی ادامه داد: با چابکسازی نمودار سازمانی وزارت علوم، معاونت فناوری و نوآوری در این وزارتخانه برای توجه بیشتر و زایش و رویش شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور تأسیس شد، بر این اساس بیش از 10 هزار واحد فناور در پارکهای علم و فناوری فعالیت میکردند که اکنون ذیل معاونت فناوری و نوآوری به آنها بیشتر توجه میشود.
زلفیگل خاطرنشان کرد: در این مدت 25 هزار شغل جدید در شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده و مجوز احداث 12 پردیس فناوری صادر شده که برخی از آنها با همکاری وزارتخانههای دیگر بوده است.
وی به سایر برنامههای این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: در کشورهای مختلف سامانههای متفاوتی برای معرفی دانشمندان وجود دارد؛ از جمله گوگل اسکولار/ google scholar که هر دانشمند و پژوهشگر بینالمللی در آن یک صفحه دارد و همه فعالیتهای علمی وی در آن صفحه نمایهسازی و بهعنوان مرجع علمی در یک رشته معرفی میشود.
وزیر علوم با ابراز اینکه "قصد داریم سامانه درگاه آشنایی با نخبگان و آیندهسازان را با هدف معرفی دانشمندان ایرانی به جهان راهاندازی کنیم"، افزود: به این شکل مرجعیت علمی نیز کسب میشود و شرایط بهتر برای فعالیتها و همکاریهای داخلی و خارجی دانشمندان ایرانی ایجاد میشود.
وی با اعلام راهاندازی سامانه نظام ایدهها و نیازها «نان» در پایگاه استنادی مؤسسه علوم جهان اسلام یادآور شد: با توجه به شیوهنامههای قانون جهش تولید دانشبنیان همه وزارتخانهها باید نیازهای فناورانه و پژوهشی خود را در آن ثبت کنند و دانشمندان میتوانند برای رفع این نیازها راهحل ارایه دهند.
زلفیگل درباره شروع تحصیلی دانشگاهها و آغاز آموزشها از اول مهر 1401 گفت: آموزشها حضوری خواهد بود ولی آموزش مجازی کنار گذاشته نمیشود.
وزیر علوم اظهار داشت: باید از تجربه آموزش مجازی به بهترین نحو استفاده کنیم بنابراین به استادانی که از ظرفیت آموزش مجازی برای کلاسهای حل تمرین، تفهیم بهتر مطالب، رفع اشکال یا تدریس مازاد استفاده کنند، امتیازاتی تعلق میگیرد، همچنین میتوانیم از ظرفیت فضای مجازی برای برگزاری همایشهای ملی یا بینالمللی بهره ببریم.
وی همچنین درمورد کنکور 1402 و تغییرات آن خاطرنشان کرد: ما دیدگاههایی در مورد تغییرات کنکور داشتیم که در زمان طرح مصوبه در جلسات شورایعالی انقلاب فرهنگی ارایه دادیم اکنون فقط تلاش میکنیم این مصوبه به بهترین شکل اجرا شود و برای آن برنامهریزی میکنیم زیرا اگر اجرا نشود باید پاسخگو باشیم.
زلفیگل درباره تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز گفت: دانشگاههای ایران از سطح ملی عبور کرده و به سطح بینالمللی رسیدهاند. دانشگاه تهران اخیراً در وبسنجی جزو دانشگاههای برتر قرار گرفت. ظرفیت تأسیس دورههای تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری به معیارهایی نیاز دارد که اعضای هیئت علمی در پایههای مشخص یکی از این معیارها است.
انتهای پیام/